An oasis for cigar lovers - House of Tobacco in Paphos

En oas för cigarrälskare - House of Tobacco i Pafos

Att röka en cigarr är en mycket personlig sak. För att njuta av den ordentligt måste du koncentrera dig på vad du gör, lägga alla bekymmer i ditt dagliga liv bakom dig, slappna av och tänd sedan cigarren. En espresso eller ett glas portvin samtidigt är ingen dum idé. Lugnt och tyst rekommenderas och bra musik förhöjer upplevelsen. För stora och tidskrävande cigarrer, uppnås maximal njutning om du lägger dig ner på soffan, sluter dina ögon och tillbringar en timme med din cigarr medan du lyssnar på Vivaldi eller Bill Evans.

Att välja en cigarr hos din cigarrhandlare är en del av processen. Du måste veta att cigarrerna är välbehandlade och omhändertagna och att miljön och atmosfären är sådan så att du känner att du är på rätt ställe.

Att skapa denna atmosfär är helt upp till ledningen, och Costas Lambrou (bild), chef för Tobakshuset i Pafos, är utan tvekan den perfekta värden för en gentleman som längtar efter en utmärkt cigarr. Han har precis rätt personlighet, och du förstår omedelbart att han gärna hjälper dig med valet av en perfekt cigarr. Butiken är ett stort rum möblerat med bekväma skinnfåtöljer och soffor, naturligtvis med bruna väggar och en walk-in humidor som innehåller alla godsakerna. Costas kommer alltid att fråga om du har tid att njuta av en espresso som han personligen ordnar till dig.

Costas hävdar att han inte har kunder, han har vänner! Och om du tar dig tid att njuta av en cigarr och espresso medan du är där, kommer du säkert att träffa flera lokala cigarrälskare som tittar in för att njuta av detsamma som du. Det är en social upplevelse och du får nya vänner.

”House of tobacco” ligger på väger förbi domstolarna mot Makarios-statyn. Förbi Bank of Cyprus och till vänster tvåhundra meter efter det - bingo!

House of Tobacco - Costas Lambrou, telefon: +357 95 123 987 eller 26 220 483. E-post: c.odys@cytanet.com.cy