Kings Avenue Mall in Paphos - 5 million visitors in 2015!

Kings Avenue Mall i Pafos – 5 miljoner besökare 2015!

För två år sedan öppnade Kings Avenue Mall i Pafos sina dörrar och det var väl delade meningar, om det var en hållbar idé, som låg bakom öppnandet. Var det kanske i första hand bara en "prestige sak" för Pafos att få detta stora projekt. Många trodde också att det skulle slå mycket hårt mot de små lokala butikerna i området. Skulle kunderna försvinna och tas om hand av den nya jätten? Skulle en stor del av charmen i Pafos därmed också försvinna?

George Lazarou Marketing & Social Media Manager på Kings Avenue Mall säger. Det är över 1000 personer, som har sin anställning i Kings Avenue Mall och många av dem hade kanske inte fått ett jobb så lätt, i den ekonomiskt svåra tid som Cypern genomgått de senaste åren.

- År 2015 kommer det att vara 5 miljoner människor som har besökt "The Mall". Det är ett mycket stort antal människor och mer än vad vi hade budgeterat. Det kan lätt konstateras att Kings Avenue Mall är en stor framgång, som också lockar kunder från ett växande område, inte bara Pafos. Kunderna är jämnt fördelade med 50 % cyprioter och 50 % utlänningar.

Kings Avenue Malls butikslokaler är nästan fullt upptagna. 95 % av butikslokalerna är uthyrda och det finns för närvarande 123 butiker, 12 restauranger och dessutom en biltvätt på parkeringsplanet i källaren.

Bortsett från innehållet, med butiker av alla slag och i olika prisnivåer, är utformningen mycket elegant. Byggnadens design och inredning håller internationell standard och är en prydnad för Pafos stad. Platsen är utmärkt och när vägarbetena utanför Kings Avenue Mall är klara blir det i ännu större utsträckning en stor attraktion. Ett besök på Kings Avenue Mall är en upplevelse i sig och mycket mer än bara "titta in i butiken".

Kings Avenue Mall