Kourion - a theatre 2000 years old

Kourion - ett kungarike med en 2000-årig teater.

Kourion, som ligger 1,3 km sydväst om Episkopi och 13 km väster om Limassol, ligger på en kalkstensudde på nästan hundra meter höjd över havet vid Episko Bay.

Kourion, ett viktigt kungadöme och en av de mest spektakulära utgrävningarna på ön fortsätter att avslöja imponerande nya skatter. Kourion uppmärksammas speciellt för sin magnifika grekisk-romerska teater och även de kungliga villorna med utsökta mosaikgolv och bland andra skatter finns också en tidig kristen basilika.

Kourion byggdes 2: a århundradet före Kristus födelse är nu färdigrestaurerad. Teatern används till musikaler och teaterföreställningar. För inte länge sedan såg vi Shakespeare's "All's well that ends well" på denna fantastiska teater, så utmärkt beläget. Fantastiskt att de visste så mycket om akustik för över 2000 år sedan. Vi hade inga problem att höra, och det fanns inga mikrofoner någonstans! Om du har planer på att besöka Kourion eller Curium som du kanske kallar det, lägg till tid för en middag eller lunch på Chris Blue Beach nere på stranden, 4 minuter från teatern. Vi kan garantera att du inte kommer att ångra detta!

Eustolios hus, bestående av ett komplex av bad och ett antal rum med underbara mosaikgolv, från femte århundrandet efter Kristus födelse var en gång en privat romersk villa innan den blev ett offentligt rekreationscenter under den tidiga kristna perioden. Den kristna basilikan dateras till 5: e århundradet a.d och var förmodligen Kourions katedral, med en dopfunt vänd mot norr. Achilles hus och Gladiatorhuset har också vackra mosaikgolv. Nymphaeum, tillägnad vattennymferna, är en elegant romersk byggnad.

Ett stadion från andra århundradet b.c. ligger utanför själva Kourion, ca 1 km västerut på höger sida av vägen mot Pafos. Också imponerande är Apollo Hylates tempel, som ligger ca 2,5 km väster om den gamla staden.

 

Kourion - Wikipedia

Kourion amphi theatre