Minthis Hills Golf Club

Minthis Hills Golf Club

Banan ligger i ett historiskt område vid ett kloster från 1200-talet, från vilket Minthis Hills Golf Club tagit sitt namn. De lugna omgivningarna och de fascinerande bergen är perfekt för en utmanande 18-hålsbana med fairways som böjer sig förbi stora träd och vattenhinder. Med sina 550m över havet är detta en bana för alla årstider och med en sval vind på sommaren.

Minthis Hills designades ursprungligen av Donald Steel 1994 och är den äldsta golfbanan på Cypern. Det har nyligen genomgått en omfattande förbättring av Mackenzie & Ebert, som är kända förkämpar för att golfbanor ska passa in i landskapet och bli ett med omgivningen. Allmänt kända och rosade för sitt arbete på fyra av de nio British Open Mästerskaps-banor har Tom Mackenzie och Martin Ebert också skapat 60 nya projekt i 16 länder under sina arkitekturkarriärer de senaste 20 åren.

De antika hagarna där banan ligger har en unik atmosfär med hål omgivna av vinrankor, valnöt, mandel och olivträd. Få platser är så inbjudande till en fin golfrunda, med stor variation mellan de olika hålen. Upphöjda tees bjuder alla att prova, men smala fairways med många träd på varje sida ger en stor utmaning där varje slag kräver noggrann planering. Det 12: e par 4-hålet är ett fint exempel, där green kan nås med en bra drive, även om fara lurar på vänster sida med den branta ravinen. – Hål 14 och 17 har jobbiga uppförsbackar och är Par 4 hål som kräver noggrannhet och precision för att nå green på två slag och det nya 13:e hålet är ett utmärkt klimax till ett bra Par 3-hål, med vatten som omger green.

Banan ligger som en båge, där var niohåls-runda tar dig tillbaks till klubbhuset, perfekt för en halvvägs förfriskning!

Telefon: +357 26 842 222

E-post: clubhouse@minthishills.com

Web: minthishills.com

Minthis Hills Golf Club