"Ocean Basket" - your sole provider

"Ocean Basket" – Your sole provider

När den allra första Ocean Basket öppnade sina dörrar år 1955, i Syd Afrika, hade de haft sina första demokratiska val. Luften var laddad med ängslig optimism.

Grundaren, Fats Lazarides, upptäckte en möjlighet att skapa en restaurang som bjöd på bra och rimligt prissatta skaldjursrätter. På den tiden innehöll Ocean Basket även en delikatessbutik som erbjöd färsk fisk. Restauranger som specialiserade sig på fisk och skaldjur var i stor utsträckning riktad mot en mer betalningskraftig publik och en portion räkor var ganska extravagant. Men Fats har alltid varit villig att arbeta mot strömmen.

I dag finns över 200 Ocean Basket restauranger i 16 olika länder världen över. Från Dubai till Durban och Nelspruit till Nigeria hittar du människor som älskar skaldjur, den oemotståndliga krämiga citronsåsen, generositeten - och Ocean Baskets kärlek till havets läckerheter.

På Cypern finns nu 7 Ocean Basket restauranger. Den senaste öppnade dörren i Coral Bay utanför Pafos i juli 2016. Den andra, Ocean Basket i Pafos har varit ett mycket populärt ställe i flera år, inte bara bland turisterna, utan också hos lokalbefolkningen. På sommaren är stället proppfullt från runt kl 19:00 och du bör absolut boka bord här. Tel .: +357 26 96 13 69.

Fiskrätterna är alltid färska och portionerna generösa. Såser och dip är goda. Prova lax, kungsfisk eller flundra, de är alla fantatiska. Personalen är vänlig och hjälpsam och priserna är överkomliga.  

Om du vill ha fisk eller skaldjur en kväll finns inget bättre ställe i Pafos som vi vet om!