"Olivio" in Anarita - probably the best restaurant west of Limassol

"Olivio" i Anarita - förmodligen den bästa restaurangen väster om Limassol

Vad är definitionen på en riktigt bra restaurang? - Man måste känna sig välkomna, miljö måste vara trevlig med vänlig service utan att vara påträngande. Maten måste vara vällagad, gärna raffinerad, vinet ska hålla god klass utan att ma måste ta ett banklån. Notan acceptabel i förhållande till den totala upplevelsen. Det helt perfekta är förmodligen omöjligt att uppnå, men på en skala från 0 till 10 bör en riktigt bra restaurang klara en nia.

Olivio i Anarita, 10 minuter utanför Pafos i riktning mot Limassol, håller en mycket hög kvalitetsnivå och vi har inga problem att ge platsen en nia. Vi har varit där flera gånger och är fortfarande lika begeistrade. Det är svårt att föreställa sig en annan restaurang i Pafosområdet, som ligger i närheten av Olivio. Det är Pambos Theodosiou, född och uppvuxen i Anarita, och hans engelska hustru Elaine Harwood, som äger och som har drivit Olivio sedan restaurangen öppnades för snart fem år sedan. Paret är som skapt för att driva restaurangverksamhet med sin utåtriktade och trevliga inställning till sina kunder. Och när dessutom mat, dryck och miljö är i toppklass, blir det garanterat en kväll med en positiv upplevelse. Pambos och Elaine driver dessutom restaurangen "Da Vinci" i Pafos, men vi misstänker att Olivio är där de har sitt hjärta.

För en middag med förrätt, huvudrätt, efterrätt, en dubbel espresso - och vin, betalade vi 40 € per person, inklusive dricks, vilket är relativt dyrt i Pafos. Men vi tycker det är värt varenda Euro.

Olivio håller öppet varje dag utom tisdag. Det lönar sig att boka bord i förväg (tel +357 26 42 33 85). Restaurangen ligger mitt i Anarita, tvärs över gatan vid den gamla kyrkan.