Paphos Computers - hardware and software solutions and ON-SITE services

Svenska TV-kanaler via internet

Modern teknologi har under senare år gett oss TV via internet med god kvalitet och stabilitet. För nordbor utomlands är detta en signifikant förbättring. Nu kan du glömma höga och fula parabolantenner för att ta emot TV-signaler från Sverige via satellit. Allt du behöver är bredband (t.ex. från CYTA motsvarande Telenor), en IPTV "MAG 254 box" och naturligtvis en TV. Lådan är ganska liten (som ett par cigarettpaket bredvid varandra) och har HD (high definition) funktionalitet inbyggd. Du kan enkelt installera lådan själv - den ska vara ansluten till TV: n, eller få en av ”Pafos Computers” specialister att göra jobbet om du inte är helt bekant med modern elektronik. Lådan kostar 150 euro.

Systemet har en så kallad EPG (Electronic Program Guide) som gör det möjligt att titta på program som sändes upp till fjorton dagar bakåt i tiden ("catch-up"). Om du inte såg ditt favoritprogram igår kväll kan du använda EPG och titta på det ändå med hjälp av funktionen paus, tillbaka och "fast forward". Månadskostnaden är 30 euro.

Med detta arrangemang får du alla svenska och skandinaviska kanaler samt många engelska och andra internationella kanaler. Även filmer i en separat kanal.

Det finns också en alternativ och avancerad Android-lösning i en liten låda, men de flesta är nöjda med installationen av Mag-boxen. Android-lådan kostar från € 99 till € 219 beroende på hur avancerad du vill ha den. I gengäld är den månatliga prenumerationen billigare - 15 €. Detta system är något mer komplicerat i bruk och har ingen "Catch-up" -funktion.

Om detta erbjudande intresserar dig, kontakta:

DPS Pafos Computers Kissonerga Ltd

Tel.: +357 99 45 27 93 eller +357 70 00 64 44

Epost: dpsltd@cytanet.com.cy