The good butcher in Paphos town

Den trevliga slaktaren i Pafos stad

Nordbor som kommer till Pafos har naturligtvis många frågor av praktisk natur för oss som har bott här i många år och känner till staden. Var finns de bästa ställena att äta, hur får jag in Svenska tv-kanaler här, var kan jag köpa gardinstänger, finns det någon bra slaktare i Pafos?

När det gäller bra kött, så har faktiskt Pafos flera bra slaktare att erbjuda. Den vi gillar bäst är Kolios Butchery på Polis Road i den övre delen av staden (Pano Pafos), cirka 400 meter uppför backen från trafikljuset med Papantonio, på vänster sida. Där dirigerar Leonidas Kolios sin personal med mild järnhand och gör det som krävs för att kunderna ska vara nöjda och komma tillbaka.

Den främsta anledningen till att vi använder Kolios som vår slaktare är naturligtvis att de alltid har förstklassiga köttprodukter. De kan sina saker och ger dig bra råd när du är i trubbel. En nästan lika viktig anledning till att vi trivs så bra i affären är att familjen som driver den är så kundorienterade och positiva. Jag bemöts som en gammal vän med ett leenden och handskakningar, och frågor om hur det är med mig och familjen. Det är helt enkelt ett litet äventyr att komma in på Kolios. Du uppskattas som en kund och behandlas som en värdefull vän som man gärna vill ha ett besök av igen, snart.

Tillbehör är också tillgängliga! – En fin ost-disk, förstklassiga viner från Kolios Winery (inte långt från Pafos) och en del andra varor som hör till en bra måltid. Bröderna Kolios, varav Leonidas är den ene driver slakteributiken - och en av Pafos' främsta vingårdar tillsammans. I butiken (och överallt annars) kan du köpa en förstklassig Cabernet Sauvignon för cirka 8 Euro och flera andra mycket bra Kolios viner till ett rimligt pris, såsom torr eller halvtorr Persefoni, Det vita vinet som alla på ön känner till och älskar. Eller Saint Fotios, ett torrt rött vin som passar till alla kötträtter. Vår favorit är dock den tidigare nämnda Kolios Cabernet Sauvignon.

Till högtider kan du förbeställa en skinka som du vill ha den, en kalkon, eller vad du letar efter.  Vi rekommenderar mer än gärna Kolios Butchery; De är bättre, tycker vi, ​​än någon annan i Pafos