Why we´ve eaten so often at "Oniro - by the sea"

Varför vi så ofta har ätit på "Oniro – by the sea"

"Oniro" är grekiska och betyder "dröm" - ett mycket passande namn för den här pärlan. Du hittar den vid ”Sea Caves”, 5 minuter med bil från Coral Beach Hotel och vidare norröver längs havet. När du ser skylten till Oniro, är det några hundra meter ner till platsen där strandrestaurangen ligger. 100 meter bort ligger vraket av norskbyggda "Edro III" som var på väg till Rhodos, men gick på grund, december 2011, i överraskande hårt väder. Hon gick på grund på stenarna vid Oniro och har sedan legat där och rostat. Alla hoppas på att hon ska tas bort men för tillfället ligger skeppet kvar

Vi har varit på Oniro många gånger och det finns många anledningar till detta. För det första läget som gör att du tappar andan. Restaurangen ligger längst ut vid havet, vågorna gnistrar turkost och du kan vila ögonen på de sandfärgade klipporna. Mycket vackert. Stället är alltmer uppgraderat och idag är det ett coolt café med en fin och mycket välsmakande meny - långt från en traditionell taverna - och med en omfattande cocktail och drinkbar som har öns kanske bästa mojito! - Du kan inte boka bord här så det är inte så dumt att komma lite för tidigt för att vara säker på att få en plats. Detta gäller för både lunch och middag.

Förutom läget och god mat och dryck är servicen här helt superb. Vänlig, uppmärksam på att gästerna ska få en positiv upplevelse, välsignade med ett gott humör och ett leende.  Oniro stänger efter säsongen omkring den 1 november och öppnas igen i april.

Sea Caves-området är spektakulärt,  vackert och formar en härlig visuell ram för en bra måltid.

Sea Caves är ett mycket attraktivt bostadsområde och det finns många stora och påkostade villor hela vägen från Coral Bay ut till där Akamas naturreservat börjar. Om du tittar på Peyia och Sea Caves som ett boendeområde kan du hitta lägenheter från runt € 85.000 - och villafastigheter, upp till 6 miljoner euro. Och allt möjligt mellan dessa ytterligheter.

Använd en dag för att utforska Peyia och Sea Caves. Ät lunch på Oniro och åk in i Akamas på eftermiddagen. Här är det inte tillåtet att bygga och vägarna är primitiva; du behöver en SUV med bra markfrigång. Du kommer att bli imponerad över Akamas naturskönhet med sina branta sluttningar, djupa raviner och härliga stränder.