Wonderful Cyprus

Underbara Cypern

Vackra Cypern - den tredje största ön i Medelhavet - är beläget vid skärningspunkten mellan tre kontinenter; Europa, Asien och Afrika. Det intensiva medelhavsklimatet på ön erbjuder milda somrar, fantastiska och kristallklara badvatten där du kan bada året runt. Cypern har den varmaste vintern i Europa.

Cypern erbjuder några av Europas finaste blå flagg-stränder, Paphos har 4 golfbanor och fantastiska vandringsleder i bergen och utefter sluttningarna med fantastisk flora och fauna. Du kan lära dig om kulturen på Cypern genom att följa en av de temavägar som finns runt ön och som inbegriper magnifika ruiner, världsberömda mosaiker och många av UNESCOS världsarv, vilka finns överallt på gudinnan Afrodites ö.

Om du letar efter mer energikrävande aktiviteter kan du ägna dig åt "off road-cykling" på många Cykelvägar, en jeep safari genom öns skogar, vattenskoter, segling, vindsurfing, kitesurfing och surfing i allmänhet. Allt detta hittar du på många ställen längs Cyperns fantastiska stränder. Eller så kan du ta en båttur, simma i det kristallklara azurblå vattnet - och dyka vid några av världens mest berömda vrakplatser.

Ett annat alternativ är att besöka vingårdarna och provsmaka några av öns prisbelönta viner. Det finns också många andra druvbaserade delikatesser som du bara hittar på Cypern.

Om du letar efter en permanent bostad eller bara ett enklare och mindre semesterkrypin, så är Cypern, väl lämpad för ett växande antal utländska boende - med vänster trafik, Brittiska vägskyltar, fördelaktigt skattesystem, låg kriminalitet. En välkomnande och vänlig befolkning med goda kunskaper i engelska, en lagstiftning som till stor del bygger på en brittisk modell, Cypriotisk gästfrihet och ett härligt kök.

Cypern blev fullvärdig medlem av Europeiska unionen 1. Maj 2004, vilket gör landet till ett förstklassigt investeringsområde.

Wonderful Cyprus