You don't have to be cold, wet and miserable all year round

Du behöver inte frysa, känna dig våt och eländig hela året

Det är mörkt när man kliver upp på morgonen och mörkt när man kommer hem på kvällen. Du skottar snö och skrapar is från bilrutorna. Du använder broddar för att undvika att ramla och bryta ett ben på isiga vägar. Någon sa att Skandinavien är en plats för människor med speciella intressen. När du tänker på det faktum att under sex månader varje år är Skandinavien eller Nordeuropa för den delen, mörk, kall, regnig och snöig – är det alldeles sant.

Värdexperterna förutspår ett framtida klimat som blir vildare och våtare och vi tror inte att vi har fel när vi påstår att du inte skulle ha något emot att komma bort från det några veckor under höst och vintermånaderna. Under åren har tusentals skandinaver kommit på att nu räcker det och köpt ett semesterhus i Medelhavsområdet. De flyger ner till Cypern och lägger ett kallt Skandinavien bakom sig i en vecka eller tre, lapar sol, upplever det underbara klimatet, det azurblå havet och njuter av livet. 

Dåligt väder och mörker sänker sig över Skandinavien varje år i oktober. Om du inte har varit på Cypern ännu, kan vi berätta att vi anser att oktober är årets bästa månad på ön. Temperaturen varierar från 25 C till 30 C, och även på kvällen kan du koppla av utomhus i sommartemperaturer. Medelhavet håller 26 C och det kan helt enkelt inte bli bättre än så.

Cypern har det mildaste Medelhavsklimatet, en engelsktalande, vänlig befolkning - och den lägsta brottsligheten i Europa. Dessa tre faktorer är mer än tillräckligt för att göra dig lycklig och känna dig trygg.

Du blir inte yngre och vi hjälper dig gärna att hitta en semesterbostad som stämmer med dina krav och som ligger inom din budget. Varför skickar du inte ett mail till oss och beskriver vad du drömmer om. Vi kommer att hitta lämpliga alternativ att visa dig.

Cyprus beaches